Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aranygaluska recept

Aranygaluska
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 3 dkg élesztő
    • 5 dkg cukor
    • 3 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • reszelt citromhéj
    • 5 dkg vaj

    A szóráshoz:

    • 20 dkg darált dió
    • 10 dkg cukor
    • 5 dkg olvasztott vaj

    Öntet hozzávalói:

    • 1/2 liter tej
    • 1 púpozott evőkanál liszt
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 5 dkg cukor
    • 6 dkg olvasztott vaj
    • csipetnyi só

    A kiszúrt pogácsák szórásához:

    • 15 dkg cukrozott, darált dió
    • 8 dkg olvasztott vaj

    Elkészítése:

    Az élesztőt fél dl tejben,1 kk cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalóval a szokásos módon bedagasztjuk,duplájára kelesztjük. A tálból kiborítjuk,1 cm vastagra sodorjuk, pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk.

    Egy 26 cm-es tortaformát vajjal kikenjük,morzsával megszórjuk. A korongokat a formába sorakoztatjuk,cukrozott dióval megszórjuk,olvasztott vajjal meglocsoljuk,és addig rétegezzük míg el nem fogy. Ezután 180 fokra bekapcsoljuk a sütőt és a hideg sütőbe tesszük. Míg melegszik a sütő,a tésztánk újra kel. Sütés közben alufóliával letakarjuk a tetejét,hogy a cukrozott dió meg ne égjen!

    Vanília mártással tálaljuk.

    A hozzávalókat kevés tejjel csomómentesre keverjük,majd a többi tejet is hozzákeverjük és felfőzzük.

    Ha a vanília mártásunk besűrűsödik,akkor tejjel hígíthatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá