Aranygaluska Katától recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 1/2 kg liszt
- 2 dkg friss élesztő vagy 1 cs szárított
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 dl langyos tej
- 5 dkg margarin
- 1 ek diawell édesítő vagy 5 dkg cukor
- csipet só
Töltelék:
- 30 dkg darát dió
- 4 ek diawell édesítő vagy 20 dkg cukor
- fél citrom reszelt héja
- 1 cs vaníliás nyírfacukor
- kb 10 dkg olvasztott margarin vagy vaj
Elkészítése:
A dióhoz hozzáadjuk az édesítőt, a vaníliát és a citromhéjat.
Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. A tojássárgákat az édesítővel és a margarinnal habosra kavarjuk, végül a többi hozzávalót is hozzáadjuk és addig dolgozzuk, amíg hólyagos nem lesz.
Letakarva fél órára langyos helyre tesszük.
Ha megkelt a tészta, ujjnyi vastagra nyújtjuk és kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Egy jénait vagy kisebb tepsit kikenünk olvasztott margarinnal, megszórjuk darát dióval. Minden kis pogácsát az olvasztott margarinba mártva rakunk egy sort a tálba, megszórjuk darált dióval és a rétegezést addig ismételjük, míg el nem fogynak a hozzávalók. Legfelülre tészta kerüljön és a tetejét is kenjük meg margarinnal.
Újra pihentetjük fél órát, végül 175 fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük kb 50 perc alatt.
Magában vagy vanília sodóval tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »