Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aranygaluska Katától recept

Aranygaluska Katától
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 1/2 kg liszt
    • 2 dkg friss élesztő vagy 1 cs szárított
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 dl langyos tej
    • 5 dkg margarin
    • 1 ek diawell édesítő vagy 5 dkg cukor
    • csipet só

    Töltelék:

    • 30 dkg darát dió
    • 4 ek diawell édesítő vagy 20 dkg cukor
    • fél citrom reszelt héja
    • 1 cs vaníliás nyírfacukor
    • kb 10 dkg olvasztott margarin vagy vaj

    Elkészítése:

    A dióhoz hozzáadjuk az édesítőt, a vaníliát és a citromhéjat.

    Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. A tojássárgákat az édesítővel és a margarinnal habosra kavarjuk, végül a többi hozzávalót is hozzáadjuk és addig dolgozzuk, amíg hólyagos nem lesz.

    Letakarva fél órára langyos helyre tesszük.

    Ha megkelt a tészta, ujjnyi vastagra nyújtjuk és kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

    Egy jénait vagy kisebb tepsit kikenünk olvasztott margarinnal, megszórjuk darát dióval. Minden kis pogácsát az olvasztott margarinba mártva rakunk egy sort a tálba, megszórjuk darált dióval és a rétegezést addig ismételjük, míg el nem fogynak a hozzávalók. Legfelülre tészta kerüljön és a tetejét is kenjük meg margarinnal.

    Újra pihentetjük fél órát, végül 175 fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük kb 50 perc alatt.

    Magában vagy vanília sodóval tálaljuk.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá