Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aranygaluska recept

Aranygaluska
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 4 dkg olvasztott margarin
    • 2 dkg élesztő
    • 3 dkg cukor
    • 2,5 dl tej
    • késhegynyi só
    • reszelt citromhéj

    A szóráshoz:

    • 5 dkg margarin
    • 10 dkg darált dió
    • 5 dkg cukor
    • 5 dkg mazsola
    • reszelt citromhéj

    A sodóhoz:

    • 1 liter tej
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • cukor

    Elkészítése:

    1,5 dl tejet meglangyosítunk 1 evőkanál cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és kb 10 percig állni hagyjuk, amíg felfut.

    Ekkor a lisztbe mélyedést készítünk és beleöntjük a maradék tejjel együtt. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a maradék cukrot és a sót. Félig összedolgozzuk (robotgéppel is lehet), utána részletekben hozzáadjuk az olvasztott margarint. Pár percig dagasztjuk, amíg elválik az edény falától, ekkor meglisztezzük, letakarjuk és duplájára kelesztjük.

    Egy tűzálló tálat vagy tepsit margarinnal kikenünk és olvasztott margarinba mártott kanállal beleszaggatjuk a tésztát.

    Rétegenként megszórjuk a cukrozott-darál dióval, mazsolával és citromhéjjal. A maradék margarint ráöntjük. Kb 20 percig kelesztjük, addig bemelegszik a sütő.

    180 fokon kb 30 percig sütjük.

    A sodóhoz a pudingport ízlés szerinti mennyiségű cukorral és a tejjel megfőzünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá