Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almával töltött szalagos fánk recept

Almával töltött szalagos fánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • olaj a sütéshez
    • 5 dkg dió
    • 5 dkg baracklekvár
    • őrölt fahéj
    • 1/2 citrom leve
    • 2 alma
    • 3 cl rum
    • 10 dkg vaj
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 dkg élesztő
    • 2 dl tej
    • 5 dkg porcukor
    • 50 dkg finomliszt
    • porcukor a szóráshoz

    Elkészítése:

    Az élesztőből 1 dl langyos tejjel, kevés porcukorral és liszttel kovászt készítünk, amit azután meleg helyen megkelesztünk.

    A liszthez adjuk a megkelt élesztős tejet, hozzáöntjük a maradék langyos tejjel elkevert tojássárgájákat, a porcukrot, csipetnyi sót és az egészet lágy tésztává dolgozzuk össze. A felolvasztott vajat fokozatosan beledolgozzuk és apránként hozzáadjuk a rumot is. A tetejét meghintjük liszttel és letakarva meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.

    Az almákat felaprítjuk, meglocsoljuk citromlével, meghintjük őrölt fahéjjal. A diót durvára vágjuk.

    A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk és kb 7*7 cm-es négyzetekre vágjuk. A közepükre halmozunk egy kevés lekvárt, kevés fahéjas almát, megszórjuk dióval és befedjük egy másik lappal, majd kiszúrjuk a fánkokat. A széleiket lenyomkodjuk, a tetejüket vékonyan megkenjük olajjal és letakarva további 30 percig kelesztjük.

    Egy nagy edényben olajat forrósítunk és beleteszünk annyi fánkot, hogy kényelmesen elférjenek. Lefedjük, 2 percig sütjük, majd megfordítjuk és most már fedő nélkül aranysárgára sütjük.

    A forró fánkokat papírtörlőre szedjük, megszórjuk vaníliás porcukorral és azonnal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá