Almás rizsfelfújt recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg rizs
- 8 dl tej
- 5 dkg mazsola
- 1 nagyobb alma
- 2 evőkanál citromlé
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
Továbbá:
- 1 csapott ek vaníliás porcukor a szóráshoz
- 1 púpozott evőkanál vaj a forma kikenéséhez
Elkészítése:
A rizst megmossuk és a tejben kb 20 perc alatt puhára főzzükm jad fedő alatt hagyjuk langyosra hűlni.
A mazsolát vízbe áztatjuk.
Kivajazunk egy kuglófformát jó vastagon. Az almát megmossuk, négybe vágjuk, magházát kiemeljük, húsát vékony gerezdekre vágjuk, megcsepegtetjük citromlével és kibéleljük vele a formát.
A sütőt 190 °C-fokra előmelegítjük.
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A sárgákat habosra keverjük a cukrokkal és a reszelt citromhéjjal.
A rizst elkeverjük a lecsepegtetett mazsolával és könnyedén összedolgozzuk a tojásos-cukros masszával. A tojáshabot könnyedén hozzáforgatjuk és a formába simítjuk.
A sütőben kb 30-40 perc alatt aranyszínűre sütjük.
A felfújtat a formában hagyjuk kihűlni, majd tálra borítjuk és vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk. Kínálhatunk hozzá lekvárt vagy szörpöt is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!