Almás rizsfelfújt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg rizs
- 8 dl tej
- 5 dkg mazsola
- 1 nagyobb alma
- 2 evőkanál citromlé
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
Továbbá:
- 1 csapott ek vaníliás porcukor a szóráshoz
- 1 púpozott evőkanál vaj a forma kikenéséhez
Elkészítése:
A rizst megmossuk és a tejben kb 20 perc alatt puhára főzzükm jad fedő alatt hagyjuk langyosra hűlni.
A mazsolát vízbe áztatjuk.
Kivajazunk egy kuglófformát jó vastagon. Az almát megmossuk, négybe vágjuk, magházát kiemeljük, húsát vékony gerezdekre vágjuk, megcsepegtetjük citromlével és kibéleljük vele a formát.
A sütőt 190 °C-fokra előmelegítjük.
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A sárgákat habosra keverjük a cukrokkal és a reszelt citromhéjjal.
A rizst elkeverjük a lecsepegtetett mazsolával és könnyedén összedolgozzuk a tojásos-cukros masszával. A tojáshabot könnyedén hozzáforgatjuk és a formába simítjuk.
A sütőben kb 30-40 perc alatt aranyszínűre sütjük.
A felfújtat a formában hagyjuk kihűlni, majd tálra borítjuk és vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk. Kínálhatunk hozzá lekvárt vagy szörpöt is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »