Almás pite recept

Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 közepes citrom reszelt héja
- 10 dkg margarin
- 10 dkg zsír
- 3 ek tejföl
- 6 g sütőpor
Töltelék:
- 1,5 kg alma
- fahéj ízlés szerint
- cukor ízlés szerint
- 3 ek búzadara
A pite lekenéséhez:
- 1 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk. Hideg helyre tesszük, míg a töltelék elkészül.
Az almát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ízlés szerint megszórjuk cukorral, őrölt fahéjjal. Kis idő után a levétől kinyomkodjuk és a búzadarát hozzákeverjük.
Az egyik tészta darabot tepsi méretre nyújtjuk, megszórjuk zsemlemorzsával és ráterítjük egyenletesen az almát. Befedjük a másik kinyújtott tésztával.
Lekenjük felvert tojással. Több helyen megböködjük villával. 180 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »