Almás pite recept
Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 közepes citrom reszelt héja
- 10 dkg margarin
- 10 dkg zsír
- 3 ek tejföl
- 6 g sütőpor
Töltelék:
- 1,5 kg alma
- fahéj ízlés szerint
- cukor ízlés szerint
- 3 ek búzadara
A pite lekenéséhez:
- 1 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk. Hideg helyre tesszük, míg a töltelék elkészül.
Az almát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ízlés szerint megszórjuk cukorral, őrölt fahéjjal. Kis idő után a levétől kinyomkodjuk és a búzadarát hozzákeverjük.
Az egyik tészta darabot tepsi méretre nyújtjuk, megszórjuk zsemlemorzsával és ráterítjük egyenletesen az almát. Befedjük a másik kinyújtott tésztával.
Lekenjük felvert tojással. Több helyen megböködjük villával. 180 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









