Almás pite recept
Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1/2 sütőpor
- csipet só
- 1-2 ek tejföl
- 1 db felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fele
A töltelékhez:
- 1 kg reszelt alma
- 1 mk őrölt fahéj
- 2-3 ek méz vagy cukor ízlés szerint(függ az alma “milyenségétől”,savanyúbb vagy édesebb)
A tészta lekenéséhez :
- a felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS másikfele - 1 ek tej
- 1 mk cukorral
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy 22 × 34 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A tölteléket elkészítjük.
A reszelt almát a mézzel és a fahéjjal puhára pároljuk.
A tésztát elfelezzük.
Felét kinyújtjuk tepsi méretre és bele tesszük.
Darált dióval vagy zsemlemorzsával megszórjuk, a kihűlt tölteléket ráhalmozzuk, majd elsimítjuk.
A másik tésztát is kinyújtjuk, majd a tölteléket befedjük.
A felvert tojást, a tejet és cukrot összekeverjük, majd a tésztát lekenjük.
Villával csíkokat húzunk rá, majd megszúrkáljuk.
200 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »









