Almás pite recept

Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1/2 sütőpor
- csipet só
- 1-2 ek tejföl
- 1 db felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fele
A töltelékhez:
- 1 kg reszelt alma
- 1 mk őrölt fahéj
- 2-3 ek méz vagy cukor ízlés szerint(függ az alma “milyenségétől”,savanyúbb vagy édesebb)
A tészta lekenéséhez :
- a felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS másikfele
- 1 ek tej
- 1 mk cukorral
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy 22 × 34 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A tölteléket elkészítjük.
A reszelt almát a mézzel és a fahéjjal puhára pároljuk.
A tésztát elfelezzük.
Felét kinyújtjuk tepsi méretre és bele tesszük.
Darált dióval vagy zsemlemorzsával megszórjuk, a kihűlt tölteléket ráhalmozzuk, majd elsimítjuk.
A másik tésztát is kinyújtjuk, majd a tölteléket befedjük.
A felvert tojást, a tejet és cukrot összekeverjük, majd a tésztát lekenjük.
Villával csíkokat húzunk rá, majd megszúrkáljuk.
200 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »