Almás pite recept

Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1/2 sütőpor
- csipet só
- 1-2 ek tejföl
- 1 db felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fele
A töltelékhez:
- 1 kg reszelt alma
- 1 mk őrölt fahéj
- 2-3 ek méz vagy cukor ízlés szerint(függ az alma “milyenségétől”,savanyúbb vagy édesebb)
A tészta lekenéséhez :
- a felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS másikfele
- 1 ek tej
- 1 mk cukorral
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy 22 × 34 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A tölteléket elkészítjük.
A reszelt almát a mézzel és a fahéjjal puhára pároljuk.
A tésztát elfelezzük.
Felét kinyújtjuk tepsi méretre és bele tesszük.
Darált dióval vagy zsemlemorzsával megszórjuk, a kihűlt tölteléket ráhalmozzuk, majd elsimítjuk.
A másik tésztát is kinyújtjuk, majd a tölteléket befedjük.
A felvert tojást, a tejet és cukrot összekeverjük, majd a tésztát lekenjük.
Villával csíkokat húzunk rá, majd megszúrkáljuk.
200 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »