Almás lepény recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- csipet só
- 6 g sütőpor
- 20 dkg vaj
- 4 ek porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 150 gramm tejföl
Töltelékhez:
- 1,5 kg párolt alma
- őrölt fahéj ízlés szerint
- cukor ízlés szerint
- 5 dkg dió
Tetejére:
- 1 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A sütőporral elkevert lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, egy csipet sót és annyi tejfölt, hogy jól gyúrható tésztánk legyen.
A tésztából kettő cipót formázunk és fél órát hagyjuk pihenni.
Közben a tölteléket elkészítjük. Az almát lereszeljük, ízlés szerint adunk hozzá cukrot és fahéjat, majd megpároljuk és kihűtjük.
Én most házilag, télire eltett párolt almát használtam, így csak az üvegből kellett kivennem.
Sütőpapírral kibélelünk egy 23*34 cm-es tepsit. Az egyik cipót tepsi méretre nyújtjuk és a tepsibe helyezzük. Megszórjuk darált dióval. Rátesszük a tölteléket, majd a másik kinyújtott tésztalappal befedjük.
Villával megszurkáljuk, hogy a gőz távozhasson belőle sütés közben. Tojásfehérjével lekenjük.
190 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt vaníliás porcukorral megszórjuk és szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »