Almás lepény recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 12 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- kb 4 evőkanál tejföl
- csipet só
Töltelékhez:
- 1,5 kg savanykásabb alma
- 5 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- fahéj ízlés szerint
Lekenéshez:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd a cukorral összekeverjük és félretesszük.
A tésztához a lisztet a sütőporral, a sóval és a porcukorral összekeverjük, a margarinnal elmorzsoljuk. Ezután a tojássárgájával és a tejföllel összedolgozzuk.
Elfelezzük a tésztát, az egyiket gáztepsi nagyságúra nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
Az almát kinyomkodjuk, a vaníliás cukorral, a zsemlemorzsával és a fahéjjal összekeverjük, a tésztára simítjuk. A másik tésztát is kinyújtjuk, majd a töltelékre fektetjük.
Tojásfehérjével lekenjük, villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben közepes lángnál 25-30 percig sütjük. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »