Almás lepény recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 12 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- kb 4 evőkanál tejföl
- csipet só
Töltelékhez:
- 1,5 kg savanykásabb alma
- 5 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- fahéj ízlés szerint
Lekenéshez:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd a cukorral összekeverjük és félretesszük.
A tésztához a lisztet a sütőporral, a sóval és a porcukorral összekeverjük, a margarinnal elmorzsoljuk. Ezután a tojássárgájával és a tejföllel összedolgozzuk.
Elfelezzük a tésztát, az egyiket gáztepsi nagyságúra nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
Az almát kinyomkodjuk, a vaníliás cukorral, a zsemlemorzsával és a fahéjjal összekeverjük, a tésztára simítjuk. A másik tésztát is kinyújtjuk, majd a töltelékre fektetjük.
Tojásfehérjével lekenjük, villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben közepes lángnál 25-30 percig sütjük. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »