Vadas szalvétagombóccal recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg marhahús ( nyak, fehér pecsenye, felsál)
- 5 sárgarépa
- 3 fehérrépa
- 1 evőkanál áfonya vagy meggy lekvár, vagy erdei gyümölcs (savanykás ízt adja meg pluszban)
- 2 evőkanál (barna)cukor
- 1,5 evőkanál pikáns mustár
- 3-5 szem borókabogyó
- só
- egész bors
- babérlevél
- liszt
- tejföl
- mustár
- zsiradék
Gombóchoz:
- 10 száraz zsemle
- 2 fej vöröshagyma apróra vágva
- 5 dl tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, bors
- 1 csokor petrezselyemzöld
- szerecsendió
Elkészítése:
A felszeletelt húst sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk. Forró zsiradékon mindkét oldalát a megpirítjuk. A húst félretesszük egy tálra.
A visszamaradt zsiradékon a cukrot karamellizáljuk, a cukornak sötét színűnek kell lennie, de ne égjen meg, mert akkor keserű lesz a mártás.
A karamellizált cukorra tesszük mustárt és a lekvárt.
Gyorsan elkeverjük, majd a megtisztított zöldséget átforgatjuk a mustáros keveréken és 1-2 percig pirítjuk. Hozzárakjuk a húst, majd babérlevelet, egész borsszemeket, boróka bogyót felengedjük annyi folyadékkal, ami ellepi a húst.
Amikor a zöldségek és a hús megpuhultak, kivesszük a húst és a zöldségeket és a főzőlével együtt leturmixoljuk. Két evőkanál tejfölt keverünk bele és ha még szükséges ízesítjük.
Visszatesszük bele a húsokat és összeforraljuk.
Szalvéta gombóc elkészítése:
A zsemléket kis kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben pici olajon megpirítjuk. Ha megpirultak egy mély tálba helyezzük őket.
A hagymát apróra daraboljuk, majd egy kis olajon megpároljuk. Felöntjük tejjel, felforraljuk, majd leöntjük vele a zsemléket.
5 percet állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval ízesítjük és összegyúrjuk.
Egy nedves konyharuhát (vagy egy megvajazott alufóliát) kiterítünk, majd eloszlatjuk rajta a masszát.
Jó szorosan feltekerjük, két végét jól összekötjük.
Forrásban levő vízben beletesszük, majd alacsonyabb hőfokon 30-35 percig főzzük.
Öt perc hűlés után kicsomagoljuk és szeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »