Hozzávalók:
Gombóchoz:
Elkészítése:
A felszeletelt húst sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk. Forró zsiradékon mindkét oldalát a megpirítjuk. A húst félretesszük egy tálra.
A visszamaradt zsiradékon a cukrot karamellizáljuk, a cukornak sötét színűnek kell lennie, de ne égjen meg, mert akkor keserű lesz a mártás.
A karamellizált cukorra tesszük mustárt és a lekvárt.
Gyorsan elkeverjük, majd a megtisztított zöldséget átforgatjuk a mustáros keveréken és 1-2 percig pirítjuk. Hozzárakjuk a húst, majd babérlevelet, egész borsszemeket, boróka bogyót felengedjük annyi folyadékkal, ami ellepi a húst.
Amikor a zöldségek és a hús megpuhultak, kivesszük a húst és a zöldségeket és a főzőlével együtt leturmixoljuk. Két evőkanál tejfölt keverünk bele és ha még szükséges ízesítjük.
Visszatesszük bele a húsokat és összeforraljuk.
A zsemléket kis kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben pici olajon megpirítjuk. Ha megpirultak egy mély tálba helyezzük őket.
A hagymát apróra daraboljuk, majd egy kis olajon megpároljuk. Felöntjük tejjel, felforraljuk, majd leöntjük vele a zsemléket.
5 percet állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval ízesítjük és összegyúrjuk.
Egy nedves konyharuhát (vagy egy megvajazott alufóliát) kiterítünk, majd eloszlatjuk rajta a masszát.
Jó szorosan feltekerjük, két végét jól összekötjük.
Forrásban levő vízben beletesszük, majd alacsonyabb hőfokon 30-35 percig főzzük.
Öt perc hűlés után kicsomagoljuk és szeleteljük.