Vadas mártás marhahússal recept

Hozzávalók:
- 1 kg marhahús
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 5 babérlevél
- őrölt bors
- majoránna
- fokhagyma granulátum
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek cukor
- só ízlés szerint
- tejföl és liszt a habaráshoz
- citromlé
- étolaj
Elkészítése:
Először is a húst megmostam és felkarikáztam, ahogy a szalámit szoktuk.
Aztán feltettem főni éppen annyi vízzel, hogy ellepte, de nem baj, ha kicsit több került bele. Ezután hozzáadtam a babérlevelet, a borsot, a fokhagyma granulátumot és ízesítettem sóval és letakartam födővel.
Ezután a vöröshagymát és a fokhagyma gerezdeket elkezdtem pirítani kevés olajon. Mikor már félig megfonnyadtak, hozzáadtam a felszeletelt répákat, a paradicsomot és a paprikát, majd a cukrot adtam hozzá, a fokhagyma granulátumot, majoránnát, sót és borsot és persze egy kevés vizet a pároláshoz.
Ezek után letakartam födővel és hagytam párolódni. Kis idő múlva megkevertem, kóstoltam. Ha minden megpuhult elzártam a tüzet és villával pépesítek minent.
Közben a húsra is ránézünk. Ha már az is jó, kiveszem a húsokat és a babérleveleket.
A pépes mártást visszatesszük a tűzre és közben elkészítjük a tejfölös lisztes habarást. Kb 3 ek tejföl, 3 ek liszt és 2 ek mustár került bele, de ezeket szabad szemmel úgy is látjuk mennyire sűrűsödik.
Ezután hozzáadtam a pépes mártáshoz és ha még kell hozzá lé, öntsünk bele abból a léből, amiben a húst főztük. Ezután kóstolunk és még adtam hozzá 1 ek citrom levet is.
Hogy ne maradjon csomós, habverővel kicsit átkevertem. Kifőtt tésztával vagy krumpligombóccal tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »