Vadas mártás marhahússal recept

Hozzávalók:
- 1 kg marhahús
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 5 babérlevél
- őrölt bors
- majoránna
- fokhagyma granulátum
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek cukor
- só ízlés szerint
- tejföl és liszt a habaráshoz
- citromlé
- étolaj
Elkészítése:
Először is a húst megmostam és felkarikáztam, ahogy a szalámit szoktuk.
Aztán feltettem főni éppen annyi vízzel, hogy ellepte, de nem baj, ha kicsit több került bele. Ezután hozzáadtam a babérlevelet, a borsot, a fokhagyma granulátumot és ízesítettem sóval és letakartam födővel.
Ezután a vöröshagymát és a fokhagyma gerezdeket elkezdtem pirítani kevés olajon. Mikor már félig megfonnyadtak, hozzáadtam a felszeletelt répákat, a paradicsomot és a paprikát, majd a cukrot adtam hozzá, a fokhagyma granulátumot, majoránnát, sót és borsot és persze egy kevés vizet a pároláshoz.
Ezek után letakartam födővel és hagytam párolódni. Kis idő múlva megkevertem, kóstoltam. Ha minden megpuhult elzártam a tüzet és villával pépesítek minent.
Közben a húsra is ránézünk. Ha már az is jó, kiveszem a húsokat és a babérleveleket.
A pépes mártást visszatesszük a tűzre és közben elkészítjük a tejfölös lisztes habarást. Kb 3 ek tejföl, 3 ek liszt és 2 ek mustár került bele, de ezeket szabad szemmel úgy is látjuk mennyire sűrűsödik.
Ezután hozzáadtam a pépes mártáshoz és ha még kell hozzá lé, öntsünk bele abból a léből, amiben a húst főztük. Ezután kóstolunk és még adtam hozzá 1 ek citrom levet is.
Hogy ne maradjon csomós, habverővel kicsit átkevertem. Kifőtt tésztával vagy krumpligombóccal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »