Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Teriyaki marha brokkolival recept

Teriyaki marha brokkolival
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók

    • 0,5 kg marhahátszín
    • 2 evőkanál keményítő
    • 1 dl szójaszósz
    • 0,5 dl víz
    • 1 evőkanál barna cukor
    • 4 gerezd fokhagyma (darált)
    • 1 evőkanál friss gyömbér
    • 1 teáskanál szezámmag
    • 1 kávéskanál szezámolaj
    • 1 kávéskanál chili pehely
    • 300g fagyaszott, vagy friss brokkoli
    • 4 evőkanál olaj

    Köretnek:

    • Rizs, vagy tészta

    Elkészítése:

    A hátszínt csíkokra vágjuk, mint ha tokányt készítenénk, majd egy jól záródó edénybe tesszük a keményítővel együtt és összerázzuk addig, amíg a hús minden oldala keményítős nem lesz.

    Egy kis edényben összekeverjük a szójaszószt, a vizet, a barnacukrot, a fokhagymát, a gyömbért, a szezámmagot és  a szezámolajat, valamint a chili pelyhet. (Ha nem szeretnénk csípősre, ez el is maradhat).

    Egy nagy wokban olajat forrósítunk, majd megpirítjuk rajta a húst. Figyeljünk, hogy ne ragadjanak össze, minden oldaluk szépen megpiruljon.

    Hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit, majd 1-2 perc alatt megpirítjuk.

    Felöntjük az előzőleg összekevert szósszal és addig forraljuk, amíg a szósz egy kicsit be nem sűrűsödik.

    Tésztával, vagy rizzsel, szezámmaggal megszórva tálaljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá