Teriyaki marha brokkolival

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Teriyaki marha brokkolival

Hozzávalók

  • 0,5 kg marhahátszín
  • 2 evőkanál keményítő
  • 1 dl szójaszósz
  • 0,5 dl víz
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 4 gerezd fokhagyma (darált)
  • 1 evőkanál friss gyömbér
  • 1 teáskanál szezámmag
  • 1 kávéskanál szezámolaj
  • 1 kávéskanál chili pehely
  • 300g fagyaszott, vagy friss brokkoli
  • 4 evőkanál olaj

Köretnek:

  • Rizs, vagy tészta

Elkészítése:

A hátszínt csíkokra vágjuk, mint ha tokányt készítenénk, majd egy jól záródó edénybe tesszük a keményítővel együtt és összerázzuk addig, amíg a hús minden oldala keményítős nem lesz.

Egy kis edényben összekeverjük a szójaszószt, a vizet, a barnacukrot, a fokhagymát, a gyömbért, a szezámmagot és  a szezámolajat, valamint a chili pelyhet. (Ha nem szeretnénk csípősre, ez el is maradhat).

Egy nagy wokban olajat forrósítunk, majd megpirítjuk rajta a húst. Figyeljünk, hogy ne ragadjanak össze, minden oldaluk szépen megpiruljon.

Hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit, majd 1-2 perc alatt megpirítjuk.

Felöntjük az előzőleg összekevert szósszal és addig forraljuk, amíg a szósz egy kicsit be nem sűrűsödik.

Tésztával, vagy rizzsel, szezámmaggal megszórva tálaljuk.