Ragacsos marhalábszár pörkölt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg marhalábszár (csont nélkül)
- 2 db első sertésláb
- 1 ek zsír
- 4 nagyobb vöröshagyma
- 1 tk zúzott fokhagyma
- 2 ek fűszerpaprika
- 3 db babérlevél
- 1 kk őrölt bors
- 1 kk morzsolt majoránna
- 1 tk só
- 2 dl száraz vörösbor
- 2 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- ízlés szerint chilipaprika
Elkészítése:
A húst megmossuk és az esetleges faggyú darabkákat eltávolítjuk, majd kisebb kockákra vágjuk, a sertéslábat pedig megkérjük a hentest, hogy szalaggal karikázza 4-4 darabra (akkor nem lesz szilánkos) ha igényli konyhakészre tisztítjuk és megmossuk, majd mindet lecsepegtetjük. Akár össze is tehetjük egy edénybe, hiszen egyszerre, egy időben fő meg a kétféle alapanyag!
A kockára vágott vöröshagymát a zsíron megfuttatjuk, a tűzről levéve hozzáadjuk a fokhagymát, a feldarabolt paprikát és paradicsomot, a fűszereket, a húsokat és a körmöt, jól elkeverjük, majd a vörösborral és annyi vízzel felöntjük, hogy a húst ellepje. Felforraljuk és lassú lángon időnként kevergetve vagy a bográcsot meg-megrázva nagyjából 2,5-3 órán át főzzük.
Közben kóstolgatjuk, ha igényli sózzuk és ha nem használunk fedőt, az elfőtt levet kevés vízzel pótoljuk.
Amikor már puhára főttek a finomságok kissé sűrű állagú és kellően ragacsos a pörkölt, nem árt gyakrabban keverni, nehogy leragadjon az edény alján.
Köretként jó magyar módra nokedlit és savanyúságot tálalunk, de ízlés szerint bármi más is illik mellé!
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Nokedli, ahogyan én készítem:
Egy tálba beleszitálok 60-70 dkg sima lisztet, hozzáadok 6 db tojást és 1 kk sót, majd kisebb adagokban vizet hozzáöntve jó sűrű masszát keverek.
Forrásban lévő vízbe beleteszek 1 tk sót, 6-7 cl olajat öntök rá és beleszaggatom a masszáit, de gyakran keverek rajta egyet-egyet, hogy ne ragadjanak össze a nokidarabok. Miután ismét felforrt leszűröm, egyszer hideg vízzel átöblítem és szűrőn hagyom fél percet lecsepegni. Tálaló edénybe átteszem és készen van! :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »