Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Osso bucco recept

Osso bucco
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg borjú lábszár
    • 10 dkg liszt
    • 2 szál sárgarépa
    • 3 szál zellerszár
    • 1/2 édeskömény gumó (opcionális)
    • 2 fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 5 dl fehérbor
    • 200 g sűrített paradicsom
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • ízlés szerint kakukkfű

    Elkészítése:

    A konyhakészre előkészített borjúlábszárat ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk meg lisztben. Egy nagyobb serpenyőben kevés zsiradékon a hússzeletek mindkét oldalát 4-5 perc alatt pirítsuk meg.

    A zöldségeket daraboljuk fel, rakjuk egy késes betétű robotgépbe, majd aprítsuk fel minél kisebbre (akár krémes állagúra is apríthatjuk, de ha maradnak benne kicsit nagyobb zöldségek az sem baj).

    A serpenyőbe, amiben a húst pirítottuk öntsünk kevés fehérbort és a hús sütése közben visszamaradt pörzsanyagokat kaparjuk fel, rakjuk rá az összeaprított zöldségkeveréket és 6-8 perc alatt pirítsuk le. Adjuk hozzá a paradicsompürét és pár percig pirítsuk össze.

    Adjuk hozzá a maradék bort és forraljuk fel, amíg a bornak elfő az alkoholtartalma (ez kb 5-6 perc). Ízesítsük sóval, borssal és kakukkfűvel.

    Egy nagyobb hőálló edénybe öntsük át, rakjuk bele a húst, adjunk hozzá annyi alaplevet vagy vizet, amennyi éppen ellepi a húsokat. Rakjuk előmelegített sütőbe 170 C° kb. 1,5-2 órára lefedve az edényt. Ha már 3/4-ig megpuhult a hús, akkor vegyük le fedőt és 35-40 perc alatt süssük készre. Hagyjuk, hogy a szaft besűrűsödjön a hús körül.

    Tipp:

    Az elkészült osso buccot köretként rizottóval, puliszkával vagy burgonyapürével tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá