Hozzávalók:
Elkészítése:
A konyhakészre előkészített borjúlábszárat ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk meg lisztben. Egy nagyobb serpenyőben kevés zsiradékon a hússzeletek mindkét oldalát 4-5 perc alatt pirítsuk meg.
A zöldségeket daraboljuk fel, rakjuk egy késes betétű robotgépbe, majd aprítsuk fel minél kisebbre (akár krémes állagúra is apríthatjuk, de ha maradnak benne kicsit nagyobb zöldségek az sem baj).
A serpenyőbe, amiben a húst pirítottuk öntsünk kevés fehérbort és a hús sütése közben visszamaradt pörzsanyagokat kaparjuk fel, rakjuk rá az összeaprított zöldségkeveréket és 6-8 perc alatt pirítsuk le. Adjuk hozzá a paradicsompürét és pár percig pirítsuk össze.
Adjuk hozzá a maradék bort és forraljuk fel, amíg a bornak elfő az alkoholtartalma (ez kb 5-6 perc). Ízesítsük sóval, borssal és kakukkfűvel.
Egy nagyobb hőálló edénybe öntsük át, rakjuk bele a húst, adjunk hozzá annyi alaplevet vagy vizet, amennyi éppen ellepi a húsokat. Rakjuk előmelegített sütőbe 170 C° kb. 1,5-2 órára lefedve az edényt. Ha már 3/4-ig megpuhult a hús, akkor vegyük le fedőt és 35-40 perc alatt süssük készre. Hagyjuk, hogy a szaft besűrűsödjön a hús körül.
Az elkészült osso buccot köretként rizottóval, puliszkával vagy burgonyapürével tálaljuk.