Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húspogácsa töltve recept

Húspogácsa töltve
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg darált marhahús
    • 10 dkg reszelt vörös cheddar
    • 1 kiskanál füstös BBQ por
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 5 szelet bacon
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál zsemlemorzsa

    Töltelékhez:

    • 15 dkg babkonzerv
    • 10 dkg vörös cheddar
    • 4 fej vöröshagyma
    • 1 evőkanál BBQ mártás
    • 1 chili paprika apróra vágva
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 szelet bacon a körbetekeréshez

    Elkészítése:

    A hagymát és a fokhagymát dinszteljük meg. A bacon szeleteket süssük ropogósra, majd vágjuk kisebb kockára.

    Állítsuk össze a fasírtmasszánkat: adjuk a húshoz a fűszereket, a sajtot, a bacont és a dinsztelt hagymát, a zsemlemorzsát végül a BBQ mártást.

    Keverjük össze, majd kóstoljuk meg és ha még szükséges ízesítsük sóval, borssal.

    A masszából formázzunk vizes kézzel nagyobb pogácsákat, majd a belsejébe egy kanál segítségével készítsünk mélyedést. Tekerjük körbe baconnal, amit egy fogvájóval rögzítsünk, hogy sütés közben ne essenek le.

    A hagymát dinszteljük meg kevés zsiradékon. A babot keverjük össze a sajttal, hagymával az apróra vágott chili paprikával, végül keverjük bele a BBQ mártást.

    A húspogácsa mélyedéseit töltsük meg a babbal. Sűtőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a pogácsákat. Előmelegített sütőben 180 C°-os sütőben 25-30 percig süssük, majd vegyük ki a sütőből.

    Készítsünk kis mélyedést mindegyik tetejére, majd üssünk rá egy-egy tojást. Tegyük vissza a sütőbe további 10 percre, amíg a tojások megsülnek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá