Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tócsni töltve recept

Tócsni töltve
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tócsnihoz:

    • 1-2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15-15 dkg tejföl és liszt
    • 1 kg burgonya

    A töltelékhez:

    • fél kg setéshús
    • 1 evőkanál só
    • 1 evőkanál pirospaprika
    • 1 teáskanál oreganó
    • 1 teáskanál kakukkfű
    • 1 teáskanál római kömény
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 1/2 teáskanál bors
    • 1/2 teáskanál bors
    • 1-2 evőkanál olaj

    Zöldségek és az öntethez:

    • tetszés szerint: tejföl, só, fokhagyma, paradicsom, uborka, lilahagyma

    Elkészítése:

    Megmossuk és felcsíkozzuk a húst. Összekeverjük a fűszereket a pucolt és zúzott fokhagymával, majd összekeverjük a hússal és ráöntve az olajat pár órára berakjuk a hűtőbe.

    Míg a hús a hűtőben addig elkészítjük az öntetet: tálba rakjuk a tejfölt, majd ízesítjük a pucolt és zúzott fokhagymával és a sóval, majd belerakjuk a pucolt és kis kockákra vágott uborkát, a mosott és szintén kockákra vágott paradicsomot és a pucolt és apróra vágott lilahagymát és jól összekeverjük.

    Kivesszük a húst a hűtőből. Kiolajazzunk egy tepsit, amibe belerakjuk a húst lehetőleg egy rétegben, majd alufóliával lefedve 180 fokos sütőbe rakjuk 1 órára. Mikor 1/2 óra letelt kivesszük és átforgatva a húst, újból lefedjük alufóliával és visszarakjuk a sütőbe.

    Megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük a burgonyát, majd összekeverjük a liszttel, tejföllel, tojással és ízesitjük sóval.

    Forró olajban kisütjük, majd papirtörlön leitatjuk a felesleges olajat.

    Közben a hús is szépen megpirult. Ekkor rácsorgatjuk a mézet és 5 percre visszarakjuk a sütőbe.

    Összeállítása: tányérra rakunk egy tócsnit és az egyik felére halmozzuk a húst és fokhagymás tejfölös zöldségeket, majd félbe hajtjuk és még melegen tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá