Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas, aszaltbarackos marharagu recept

Fahéjas, aszaltbarackos marharagu
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg marhahús (pl nyak, lábszár)
    • 20 dkg aszalt sárgabarack
    • 3 dl paradicsomlé
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1,5 dl száraz vörösbor
    • 2 fahéjrúd
    • só, bors, őrölt kömény ízlés szerint
    • 1 csokor aprított petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    Az felaprított vöröshagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a felkockázott húst és jól átpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomlevet, a fahéjrudat és lefedve, alacsony lángon félpuhára főzzük.

    Ezután hozzáadjuk a barackot, a zúzott fokhagymát, az őrölt köményt és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

    Végül hozzáöntjük a bort és az egészet készre főzzük (ha sűrű lenne, adjunk hozzá még vizet).

    Ha a ragu elkészült, megszórjuk petrezselyemmel és párolt rizzsel kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá