Fahéjas, aszaltbarackos marharagu

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Fahéjas, aszaltbarackos marharagu

Hozzávalók:

  • 70 dkg marhahús (pl nyak, lábszár)
  • 20 dkg aszalt sárgabarack
  • 3 dl paradicsomlé
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl száraz vörösbor
  • 2 fahéjrúd
  • só, bors, őrölt kömény ízlés szerint
  • 1 csokor aprított petrezselyemzöld

Elkészítése:

Az felaprított vöröshagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a felkockázott húst és jól átpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomlevet, a fahéjrudat és lefedve, alacsony lángon félpuhára főzzük.

Ezután hozzáadjuk a barackot, a zúzott fokhagymát, az őrölt köményt és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Végül hozzáöntjük a bort és az egészet készre főzzük (ha sűrű lenne, adjunk hozzá még vizet).

Ha a ragu elkészült, megszórjuk petrezselyemmel és párolt rizzsel kínáljuk.