Csicseriborsós marharagu krumplinudlival recept

Hozzávalók:
- 50 dkg marhahús (comb, lábszár, lapocka..)
- 1 konzerv csicseriborsó (400 g-os)
- 2 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1-2 db sárgarépa
- 2 ek sűrített paradicsom
- só (ízlés szerint)
- 1 tk ételízesítő
- 1 tk csípős Piros Arany
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 1 tk oregánó
- 1 kk bazsalikom
- 1 ek zsír (vagy étolaj)
Krumplinudlihoz:
- 70 dkg krumpli
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk só
- annyi liszt, amennyit majd gyúrás közben felvesz
Elkészítése:
A marhahúst vágjuk fel nagyobb kockákra. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A sárgarépát pucoljuk meg, majd szeleteljük fel. A csicseriborsót öntsük egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le.
Egy edényben hevítsük fel a zsírt (vagy olajat), adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát. Pár pillanat múlva adjuk hozzá a kockára vágott húst, majd sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, kanalazzuk hozzá a sűrített paradicsomot és a piros aranyat, majd addig pároljuk, míg a hús kifehéredik. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd főzzük félpuhára a húst.
Amikor a hús félpuhára főt, adjuk hozzá a felkarikázott sárgarépát és addig főzzük, hogy a hús jó puha legyen és a szaft besűrűsödjön.
Ezután adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett csicseriborsót, majd főzzük még pár percig, hogy az ízek jól összefőjenek (közben ha szükséges ízesítsünk utána).
A krumplit enyhén sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le, nyomjuk át a krumplinyomón és hagyjuk kihűlni.
Amikor a krumpli kihűlt adjunk hozzá kb 20 dkg lisztet, a sót és az egész tojást, majd kezdjük el összegyúrni. Gyúrás közben, apránként adjunk hozzá még annyi lisztet, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk (ne legyen se túl lágy, se túl kemény).
Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki jó ujjnyi vastagra a tésztát, majd vágjuk fel kb 1,5 cm-es csíkokra.
A tésztacsíkokat szintén vágjuk fel kb 1 cm-es darabokra, majd a tenyerünk között sodorjuk nudli formára (közben lisztezzük, hogy a nudlik ne ragadjanak össze).
Ezután tegyük forrásban lévő enyhén sós vízbe a nudlikat, várjuk meg míg feljönnek a víz tetejére és főzzük tovább pár percig, majd szedjük ki és hideg vízben öblítsük le.
Egy edénybe hevítsünk fel 2 evőkanál olajat, majd az alaposan lecsepegtetett nudlit tegyük bele. Ízlés szerint szórjuk meg sóval, keverjük alaposan össze, majd tálalásig tartsuk melegen.
Tipp:
Tálaláskor a csicseriborsós marharagut a krumplinudlival kínáljuk. Krumplinudli helyett, ízlés szerint pl egy szelet friss kenyérrel is tálalhatjuk, tunkolhatjuk a szaftos ragut.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »