Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Füstölt húsos-szaftos hússzelet krumplinudlival recept

Füstölt húsos-szaftos hússzelet krumplinudlival
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Húshoz:

    • 6-8 szelet sertéstarja
    • 50 dkg füstölt sertéstarja
    • 30 dkg füstölt kolbász
    • 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
    • 1 tv paprika
    • 1 nagyobb paradicsom
    • 3 ek sűrített paradicsom
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
    • 1 tk pirospaprika
    • 2 ek étolaj
    • annyi víz hogy ellepje

    Krumplinudlihoz:

    • 70 dkg krumpli (pl sárga)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk só
    • annyi liszt amennyit majd gyúrás közben felvesz

    Elkészítése:

    A füstölt tarját vágjuk fel nagyobb kockákra. A füstölt kolbászt szeleteljük fel. A paprika csumáját vegyük ki, majd vágjuk félbe és daraboljuk fel. A paradicsomot szeleteljük fel. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

    Az olajat hevítsük fel, helyezzük bele a hússzeleteket, majd mindkét oldalát hirtelen süssük pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.

    A visszamaradt zsiradékba tegyük bele az apróra vágott vöröshagymát, pároljuk üvegesre, majd szórjuk meg a pirospaprikával, keverjük össze és öntsük fel egy kevés vízzel (azért kell felönteni egy kevés vízzel, hogy a paprika meg ne égjen, mert különben keserű lesz).

    Ezután adjuk hozzá a felkarikázott füstölt kolbászt és a felkockázott füstölt tarját, keverjük össze, majd szórjuk rá a feldarabolt tv paprikát.

    Ezután helyezzük rá az elősütött hússzeleteket, tegyük rá a felszeletelt paradicsomot, kanalazzuk rá a sűrített paradicsomot, és öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje.

    Melegítsük forráspontig, majd fedjük le az edényt úgy, hogy azért egy kis rés maradjon és kb egy óra alatt főzzük puhára a húsokat.

    A krumplit enyhén sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le, nyomjuk át a krumplinyomón és hagyjuk kihűlni.

    Amikor a krumpli kihűlt adjunk hozzá kb 20 dkg lisztet, a sót és az egész tojást, majd kezdjük el összegyúrni. Gyúrás közben, apránként adjunk hozzá még annyi lisztet, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk (ne legyen se túl lágy, se túl kemény).

    Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki jó ujjnyi vastagra a tésztát, majd vágjuk fel kb 1,5 cm-es csíkokra.

    A tésztacsíkokat szintén vágjuk fel kb 1 cm-es darabokra, majd a tenyerünk között sodorjuk nudli formára (közben lisztezzük, hogy a nudlik ne ragadjanak össze).

    Ezután tegyük forrásban lévő enyhén sós vízbe a nudlikat, várjuk meg míg feljönnek a víz tetejére és főzzük tovább 2-3 percig, majd szedjük ki és hideg vízben öblítsük le.

    Egy edénybe hevítsünk fel 2 evőkanál olajat, majd az alaposan lecsepegtetett nudlit tegyük bele. Ízlés szerint szórjuk meg sóval, keverjük alaposan össze, majd tálalásig tartsuk melegen.

    Tipp:

    Tálaláskor tegyünk a tányérra pár kanál krumplinudlit, helyezzük mellé, és rá a hússzeleteket, majd kanalazzunk rá ízlés szerint a szaftból is. Készíthetünk hozzá pl. nokedlit, krumplipürét, de egy szelet friss kenyérrel tunkolva is nagyon finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá