Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csicseriborsós csirkecomb recept

Csicseriborsós csirkecomb
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 csirkecomb
    • 30 dkg csicseriborsó kb 10 órát áztatva
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 piros húsú paprika
    • 1 sárgarépa
    • 1 közepes póréhagyma
    • olaj a sütéshez
    • 20 dkg liszt
    • 1 tk fűszerpaprika
    • só, fekete bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A vöröshagymát és a répát meghámozzuk, majd a póréhagymával és a paprikával együtt apróra felvágjuk.

    Egy nagyobb edényben olajat hevítünk, majd beletesszük az összevágott zöldségeket és elkezdjük pirítani. Kb 5 perc pirítás után hozzáadjuk a fűszerpaprikát, sót, borsot és elkeverjük. Tovább keverve pirítjuk.

    Közben a combokat lisztbe forgatjuk. Egy másik serpenyőbe szintén olajat hevítünk, majd a húsokra szép piros kérget sütünk.

    Amikor a húsok megpirultak, akkor átszedjük a zöldségalapra. A leszűrt csicseriborsót is az ételhez adjuk és felöntjük az egészet annyi vízzel, ami ellepi és készre főzzük az ételünket kb 1,5 óra alatt. Közben ízlés szerint sózzuk még, ha szükséges.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá