Csicseriborsós csirkecomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csicseriborsós csirkecomb

Hozzávalók:

  • 5 csirkecomb
  • 30 dkg csicseriborsó kb 10 órát áztatva
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 piros húsú paprika
  • 1 sárgarépa
  • 1 közepes póréhagyma
  • olaj a sütéshez
  • 20 dkg liszt
  • 1 tk fűszerpaprika
  • só, fekete bors ízlés szerint

Elkészítése:

A vöröshagymát és a répát meghámozzuk, majd a póréhagymával és a paprikával együtt apróra felvágjuk.

Egy nagyobb edényben olajat hevítünk, majd beletesszük az összevágott zöldségeket és elkezdjük pirítani. Kb 5 perc pirítás után hozzáadjuk a fűszerpaprikát, sót, borsot és elkeverjük. Tovább keverve pirítjuk.

Közben a combokat lisztbe forgatjuk. Egy másik serpenyőbe szintén olajat hevítünk, majd a húsokra szép piros kérget sütünk.

Amikor a húsok megpirultak, akkor átszedjük a zöldségalapra. A leszűrt csicseriborsót is az ételhez adjuk és felöntjük az egészet annyi vízzel, ami ellepi és készre főzzük az ételünket kb 1,5 óra alatt. Közben ízlés szerint sózzuk még, ha szükséges.