Borsos tokány recept
Hozzávalók:
- 60 dkg marhahús
- 1 vöröshagyma
- 4 dkg zsír
- 5 dkg szalonna
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- só
- bors
Elkészítése:
A szalonnát kisütjük, a zsírját leszűrjük, és a többi zsiradékkal együtt a hagymát megpirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, a feldarabolt paprikát, paradicsomot.
Sózzuk, bőven borsozzuk, vízzel felengedve, sűrű, rövid lére főzzük.
Tört burgonyával, vagy rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

