Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Francia hagymaleves recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 közepes nagyságú vöröshagyma
    • 10 dkg vaj vagy 3 evőkanál olaj
    • 2 evőkanál liszt
    • 1 csokor zöldhagyma vagy 1 szál póréhagyma
    • 1 dl fehérbor
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 4 szelet zsúrkenyér
    • őrölt bors
    • cayenne bors

    Elkészítés:

    A kockákra vágott vöröshagymát 3 dkg vajban vagy egy evőkanál olajban, fedő alatt üvegesre pároljuk, és mielőtt pirulni kezdene, meghintjük a liszttel. 1,5 liter hideg vízzel felengedjük, fűszerezzük, és lefedve, lassan, egy óra hosszat főzzük. Végül turmixszoljuk vagy áttörjük, beleöntjük a bort, és főzünk  öt percig és egy csokor, hüvelyknyi darabokra vágott újhagymát vagy karikákra vágott pórét adunk hozzá. Tűzálló tálba töltjük, és a forró sütőben felforraljuk. Közben a maradék vajon vagy olajon megpirítjuk a kenyérszeleteket, a leves tetejére fektetjük, ráreszeljük a sajtot, és a sütőbe tolva ráolvasztjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá