Vegyes gyümölcsleves recept

Hozzávalók 1,5-2 l leveshez:
- 1 üveg meggybefőtt
- 2 alma
- 2 barack
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek liszt vagy 1 cs vaníliás pudingpor
- cukor ízlés szerint
Elkészítése:
A meghámozott, felkockázott almát és barackot egy fazékba tesszük, hozzáadjuk a meggybefőtt levét és annyi vizet, amennyi levest szeretnénk. Cukrozzuk, ha nem találjuk elég édesnek és kb 10 percig főzzük a gyümölcsöket.
Ezután adjuk hozzá a kimagozott meggyet is, majd habarjuk be a csomómentesre kevert tejszínes liszttel vagy tejszínes pudingporral (természetesen hőkiegyenlítéssel, vagyis adjunk hozzá a forró levesléből is!).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »