Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egzotikus gyümölcsleves csokis eperszemekkel recept

Egzotikus gyümölcsleves csokis eperszemekkel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 400 g trópusi gyümölcskonzerv
    • 3 alma
    • 2 dl víz
    • 6 db szegfűszeg
    • pici só
    • 1-2 kk őrölt fahéj
    • 1,5 l tej
    • 200 ml tejszín
    • 1 tasak tejszínes pudingpor
    • 7-8 ek cukor
    • 12 szem eper
    • 1-2 ek kókuszreszelék
    • 90 g étcsokoládé
    • 2 g vaj

    Elkészítése:

    Az almát meghámozom és kockára vágom.

    A vizet 2 e.k. cukorral a fűszerekkel felforralom és az almát 2-3 percig főzöm benne. Beleteszem a konzervet és öszzefőzöm 2-3 percig, majd hagyom kihűlni.

    Egy másik edényben simára keverem a pudingport 5 ek cukorral és a tejszínnel, majd hozzáadom a tejet és
    folyamatos kevergetés mellett felfőzöm. 1-2 pergig még főzöm. Vigyázok, hogy ne égjen oda! A tűzről leveszem, picit hagyom hűlni és óvatosan hozzáöntöm a gyümölcsös levet. Így bíztosan nem csapódik ki a tej.

    Vízgőz felett felolvasztom a csokoládét és a vajat állandóan keverve, amibe a megmosott eperszemeket
    fogpiszkáló segítségével beleforgatom, majd a kókuszreszelékbe és pár percre a hűtőszekrénybe teszem.

    A lehűtött gyümölcsleves tetejére helyezem az epreket, díszítem fodormenta levéllel és kész is vagyok.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá