Egzotikus gyümölcsleves csokis eperszemekkel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 400 g trópusi gyümölcskonzerv
  • 3 alma
  • 2 dl víz
  • 6 db szegfűszeg
  • pici só
  • 1-2 kk őrölt fahéj
  • 1,5 l tej
  • 200 ml tejszín
  • 1 tasak tejszínes pudingpor
  • 7-8 ek cukor
  • 12 szem eper
  • 1-2 ek kókuszreszelék
  • 90 g étcsokoládé
  • 2 g vaj

Elkészítése:

Az almát meghámozom és kockára vágom.

A vizet 2 e.k. cukorral a fűszerekkel felforralom és az almát 2-3 percig főzöm benne. Beleteszem a konzervet és öszzefőzöm 2-3 percig, majd hagyom kihűlni.

Egy másik edényben simára keverem a pudingport 5 ek cukorral és a tejszínnel, majd hozzáadom a tejet és
folyamatos kevergetés mellett felfőzöm. 1-2 pergig még főzöm. Vigyázok, hogy ne égjen oda! A tűzről leveszem, picit hagyom hűlni és óvatosan hozzáöntöm a gyümölcsös levet. Így bíztosan nem csapódik ki a tej.

Vízgőz felett felolvasztom a csokoládét és a vajat állandóan keverve, amibe a megmosott eperszemeket
fogpiszkáló segítségével beleforgatom, majd a kókuszreszelékbe és pár percre a hűtőszekrénybe teszem.

A lehűtött gyümölcsleves tetejére helyezem az epreket, díszítem fodormenta levéllel és kész is vagyok.