Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tyúkhúsleves házi tésztával recept

Tyúkhúsleves házi tésztával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A leveshez:

    • kb 1,8 kg-os tyúk
    • 4 nagy sárgarépa
    • 2 fehérrépa
    • 1 zeller
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 zöldpaprika (kisebb)
    • 15 szem bors
    • 3 l víz (szükség szerint)

    A tésztához:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • liszt (kb 10 dkg)

    Elkészítése:

    A tyúkot feldaraboljuk és a hideg vízben lassú tűzön elkezdjük főzni. Időnként lehabozzuk.

    A zöldséget megpucoljuk és hasábra vágjuk.

    Ha már nincs több habja beletesszük a zöldségeket, a fokhagymát, a hagymát, a zöldpaprikát és a szemes borsot . Ízlés szerint sózzuk.

    Nagyon lassú tűzön, gyöngyözve főzzük. A főzési idő a tyúk korától függ (kb 3-4 óra).

    Ha minden megpuhult, a levest leszűrjük.

    A tésztához osszegyúrjuk a lisztet a tojással és a sóval. Keményebb állagú tésztát kell kapnunk. A tésztát nagylyukú reszelőn lereszeljük, kifőzzük a szokásos módon, majd a levessel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá