Tyúkhúsleves házi tésztával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A leveshez:

  • kb 1,8 kg-os tyúk
  • 4 nagy sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 zeller
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 zöldpaprika (kisebb)
  • 15 szem bors
  • 3 l víz (szükség szerint)

A tésztához:

  • 1 tojás
  • liszt (kb 10 dkg)

Elkészítése:

A tyúkot feldaraboljuk és a hideg vízben lassú tűzön elkezdjük főzni. Időnként lehabozzuk.

A zöldséget megpucoljuk és hasábra vágjuk.

Ha már nincs több habja beletesszük a zöldségeket, a fokhagymát, a hagymát, a zöldpaprikát és a szemes borsot . Ízlés szerint sózzuk.

Nagyon lassú tűzön, gyöngyözve főzzük. A főzési idő a tyúk korától függ (kb 3-4 óra).

Ha minden megpuhult, a levest leszűrjük.

A tésztához osszegyúrjuk a lisztet a tojással és a sóval. Keményebb állagú tésztát kell kapnunk. A tésztát nagylyukú reszelőn lereszeljük, kifőzzük a szokásos módon, majd a levessel tálaljuk.