Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes sajtgaluska leves recept

Tejszínes sajtgaluska leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 sárgarépa
    • 1 fehérrépa
    • 1 kisebb fej karalábé
    • póréhagyma (ízlés szerint)
    • 1 csokor petrezselyem
    • 2 dl tejszín
    • hús alaplé (illetve víz és leveskocka)
    • 2 evőkanál liszt
    • vaj

    A galuskához:

    • 8 dkg reszelt sajt
    • 1 púpos evőkanál tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4-5 evőkanál búzadara

    Elkészítése:

    A galuskához valókat alaposan összekeverjük és félre tesszük, nem baj, hogy lágynak találjuk pont jó lesz így.

    A vajon átpirítjuk a feldarabolt zöldségeket ,felöntjük a hús alaplével sózzuk és borsozzuk.

    Amikor a zöldségek már majdnem puhák, behabarjuk a tejszín és liszt keverékével, majd beleszaggatjuk egy teáskanál segítségével a sajtgaluskákat.

    Hozzátesszük a karikára vágott póréhagymát és egy jó 5 percig forraljuk.

    Lezárjuk alatta a lángot és hozzá keverjük a felaprított petrezselymet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá