Tejszínes sajtgaluska leves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 kisebb fej karalábé
- póréhagyma (ízlés szerint)
- 1 csokor petrezselyem
- 2 dl tejszín
- hús alaplé (illetve víz és leveskocka)
- 2 evőkanál liszt
- vaj
A galuskához:
- 8 dkg reszelt sajt
- 1 púpos evőkanál tejföl
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4-5 evőkanál búzadara
- só
Elkészítése:
A galuskához valókat alaposan összekeverjük és félre tesszük, nem baj, hogy lágynak találjuk pont jó lesz így.
A vajon átpirítjuk a feldarabolt zöldségeket ,felöntjük a hús alaplével sózzuk és borsozzuk.
Amikor a zöldségek már majdnem puhák, behabarjuk a tejszín és liszt keverékével, majd beleszaggatjuk egy teáskanál segítségével a sajtgaluskákat.
Hozzátesszük a karikára vágott póréhagymát és egy jó 5 percig forraljuk.
Lezárjuk alatta a lángot és hozzá keverjük a felaprított petrezselymet.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.