Tejszínes sajtgaluska leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 kisebb fej karalábé
  • póréhagyma (ízlés szerint)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 dl tejszín
  • hús alaplé (illetve víz és leveskocka)
  • 2 evőkanál liszt
  • vaj

A galuskához:

  • 8 dkg reszelt sajt
  • 1 púpos evőkanál tejföl
  • 1 tojás
  • 4-5 evőkanál búzadara

Elkészítése:

A galuskához valókat alaposan összekeverjük és félre tesszük, nem baj, hogy lágynak találjuk pont jó lesz így.

A vajon átpirítjuk a feldarabolt zöldségeket ,felöntjük a hús alaplével sózzuk és borsozzuk.

Amikor a zöldségek már majdnem puhák, behabarjuk a tejszín és liszt keverékével, majd beleszaggatjuk egy teáskanál segítségével a sajtgaluskákat.

Hozzátesszük a karikára vágott póréhagymát és egy jó 5 percig forraljuk.

Lezárjuk alatta a lángot és hozzá keverjük a felaprított petrezselymet.