Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös kelkáposztaleves recept

Tejfölös kelkáposztaleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 fej kelkáposzta
    • 1/2 kg krumpli
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 1 paradicsom
    • 1 sárga paprika
    • 1 tk só
    • 1 mk köménymag
    • 1 mk őrölt bors
    • 1 ek házi levesízesítő
    • 2-3 ek liszt
    • 1 ek pirospaprika
    • 2 pár virsli
    • 330 g tejföl

    Elkészítése:

    A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk és csíkokra vágjuk. A krumplit meghámozzuk, apró kockákra daraboljuk. A hagymákat megtisztítjuk, a fokhagymát összezúzzuk.

    A kelkáposztát a krumplival együtt vízben feltesszük főni. A vöröshagymát is felszeleteljük, valamint a sót, ételízesítőt, 2 marhahúsleves kockát, őrölt köményt és a zúzott fokhagymát, paprikát, paradicsomot, borsot is hozzáadjuk.

    Miközben a leves fő, a virslit felkarikázzuk 1 cm vastagra. Kb 30 perc alatt megpuhul a káposzta és a krumpli.

    A tejfölt kevés liszttel és vízzel simára keverjük.

    Beletesszük a virsli karikákat, pirospaprikával megszórjuk, valamint a tejfölös habarékot hozzáadjuk, jól elkeverjük és felforraljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá