Tejfölös kelkáposztaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 fej kelkáposzta
  • 1/2 kg krumpli
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 sárga paprika
  • 1 tk só
  • 1 mk köménymag
  • 1 mk őrölt bors
  • 1 ek házi levesízesítő
  • 2-3 ek liszt
  • 1 ek pirospaprika
  • 2 pár virsli
  • 330 g tejföl

Elkészítése:

A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk és csíkokra vágjuk. A krumplit meghámozzuk, apró kockákra daraboljuk. A hagymákat megtisztítjuk, a fokhagymát összezúzzuk.

A kelkáposztát a krumplival együtt vízben feltesszük főni. A vöröshagymát is felszeleteljük, valamint a sót, ételízesítőt, 2 marhahúsleves kockát, őrölt köményt és a zúzott fokhagymát, paprikát, paradicsomot, borsot is hozzáadjuk.

Miközben a leves fő, a virslit felkarikázzuk 1 cm vastagra. Kb 30 perc alatt megpuhul a káposzta és a krumpli.

A tejfölt kevés liszttel és vízzel simára keverjük.

Beletesszük a virsli karikákat, pirospaprikával megszórjuk, valamint a tejfölös habarékot hozzáadjuk, jól elkeverjük és felforraljuk.