Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös csipetkés bableves recept

Tejfölös csipetkés bableves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Leveshez:

    • 3 közepes sárgarépa
    • 2 közepes fehérrépa
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 50 dkg fejtett bab
    • 2 l víz
    • só ízlés szerint
    • 2 dl tejföl
    • 2 csapott ek finomliszt

    Csipetkéhez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 csapott ek finomliszt

    Elkészítése:

    A répákat megpucoljuk és felkarikázzuk. A hagymát megpucoljuk, és apróra kockázzuk. Egy fazékba tesszük a babbal együtt, felengedjük vízzel, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.

    A csipetkéhez a tojást a liszttel jól összegyúrjuk. Amikor puhára főtt a bab, belecsipkedjük.

    A tejfölt kikeverjük a liszttel, és amikor a csipetke feljött a leves tetejére, behabarjuk vele a levest.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá