Tárkonyos zölsdégleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa vagy paszternák
- 1 darab zellergumó (közepes)
- 2 darab burgonya
- 0,5 darab piros kaliforniai paprika
- 1 szelet kelkáposzta (vastagabb)
- 10 fej barna csiperke
- 1 teáskanál szárított tárkony (vagy 1 evőkanál friss, apróra vágva)
- őrölt feketebors
- só
- 1 evőkanál pirospaprika (lehet füstölt is)
- almaecet vagy friss citromlé (a savanykás ízért)
- 2,5 liter zöldségalaplé vagy víz (kb)
- adalékmentes ételízesítő (pocionális)
Elkészítése:
A hagymát meghámozzuk és apróra felvágjuk.
Egy nagyobb edényben kevés olajat forrósítunk és elkezdjük benne pirítani a feldarabolt hagymát. Közben, amíg a hagyma pirul, addig a répákat, krumplit, paprikát és a zellert meghámozzuk és feldaraboljuk.
A szép aranybarna hagymához adjuk a feldarabolt zöldségeket és együtt pirítjuk tovább. Közben a fokhagymát is megpucoljuk és zúzva és piruló zöldségekhez adjuk. 1-2 perc pirítás után felöntjük a vízzel és felforraljuk.
Miután felforrt a leves, alacsonyabbra vesszük alatta a lángot, éppen csak gyöngyözzön és hozzáadjuk a sót, borsot, fűszerpaprikát, tárkonyt és ha használunk, akkor az ételízesítőt is.
Mikor félig megfőttek a zöldségek, akkor hozzáadjuk a leveshez a felaprított káposztát és a szeletelt gombát is. Készre főzzük a levest. Elzárjuk alatta a lángot és ízlés szerint keverünk bele almaecetet/citromlevet és tárkonyt, ha szükséges.
Forrón tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »