Hozzávalók:
Elkészítése:
A hagymát meghámozzuk és apróra felvágjuk.
Egy nagyobb edényben kevés olajat forrósítunk és elkezdjük benne pirítani a feldarabolt hagymát. Közben, amíg a hagyma pirul, addig a répákat, krumplit, paprikát és a zellert meghámozzuk és feldaraboljuk.
A szép aranybarna hagymához adjuk a feldarabolt zöldségeket és együtt pirítjuk tovább. Közben a fokhagymát is megpucoljuk és zúzva és piruló zöldségekhez adjuk. 1-2 perc pirítás után felöntjük a vízzel és felforraljuk.
Miután felforrt a leves, alacsonyabbra vesszük alatta a lángot, éppen csak gyöngyözzön és hozzáadjuk a sót, borsot, fűszerpaprikát, tárkonyt és ha használunk, akkor az ételízesítőt is.
Mikor félig megfőttek a zöldségek, akkor hozzáadjuk a leveshez a felaprított káposztát és a szeletelt gombát is. Készre főzzük a levest. Elzárjuk alatta a lángot és ízlés szerint keverünk bele almaecetet/citromlevet és tárkonyt, ha szükséges.
Forrón tálaljuk.