Tárkonyos raguleves vajgaluskával recept

Hozzávalók:
- 1 csirkemell filé
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 nagyobb krumpli
- 2 dl zöldborsó
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- só, bors, chili paprika ízlés szerint
- 2 tyúkhúsleves kocka
- tárkony
- 2 dl főzőtejszín
Vajgaluskához:
- 1 teáskanál vaj megolvasztva
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt
Elkészítése:
A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát kevés olajon pároljuk, majd rátesszük a csíkokra vágott húst és fehéredésig keverjük, majd a megtisztított, felszeletelt zöldségekat adjuk hozzá fűszerezzük (én a tárkonyt szinte csak a végén teszem a leveshez).
Vízzel felöntjük, majd majdnem készre főzzük, mikor hozzáadjuk a zöldborsót és a galuskát.
A galuskához a vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tojást, jól elkeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy kanállal szaggatható, kissé keményebb masszát kapjunk. teás vagy kávéskanállal a levesbe szaggatjuk.
A tejszínhez a levesléből keveset merve, összekeverve öntjük a leveshez és összeforraljuk.
Tálaláskor citrom levét adunk hozzá.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 cukkinis recept – krémlevestől a rakottasig, húsosan és húsmentesen
A cukkini az egyik legnagyobb aduász a konyhában: gyors, laktató, egészsége
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.20 péntek
Péntekre már mindannyian egy kicsit lazábbra vennénk a tempót, de azért jól
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 péntek
A mai nap is finomságokkal indul! Te mit főzöl ma ebédre?
Tovább olvasom »
Főzelék minden napra – zöldséges receptek frissen, gyorsan, finoman
A főzelék nem unalmas, ha jól készítjük! Ezek a krémes, fűszeres, könnyű és
Tovább olvasom »
Ha imádod a madártejet – ezeket a verziókat is ki kell próbálnod!
A madártej a magyar házi desszertek egyik örök klasszikusa – és ebben a vál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 csütörtök
A görög citromos leves frissítő kezdés lehet, amit egy tartalmas bakonyi cs
Tovább olvasom »