Hozzávalók:
Vajgaluskához:
Elkészítése:
A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát kevés olajon pároljuk, majd rátesszük a csíkokra vágott húst és fehéredésig keverjük, majd a megtisztított, felszeletelt zöldségekat adjuk hozzá fűszerezzük (én a tárkonyt szinte csak a végén teszem a leveshez).
Vízzel felöntjük, majd majdnem készre főzzük, mikor hozzáadjuk a zöldborsót és a galuskát.
A galuskához a vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tojást, jól elkeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy kanállal szaggatható, kissé keményebb masszát kapjunk. teás vagy kávéskanállal a levesbe szaggatjuk.
A tejszínhez a levesléből keveset merve, összekeverve öntjük a leveshez és összeforraljuk.
Tálaláskor citrom levét adunk hozzá.
Jó étvágyat!