Tárkonyos raguleves vajgaluskával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tárkonyos raguleves vajgaluskával

Hozzávalók:

  • 1 csirkemell filé
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 nagyobb krumpli
  • 2 dl zöldborsó
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • só, bors, chili paprika ízlés szerint
  • 2 tyúkhúsleves kocka
  • tárkony
  • 2 dl főzőtejszín

Vajgaluskához:

  • 1 teáskanál vaj megolvasztva
  • 1 tojás
  • liszt

Elkészítése:

A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát kevés olajon pároljuk, majd rátesszük a csíkokra vágott húst és fehéredésig keverjük, majd a megtisztított, felszeletelt zöldségekat adjuk hozzá fűszerezzük (én a tárkonyt szinte csak a végén teszem a leveshez).

Vízzel felöntjük, majd majdnem készre főzzük, mikor hozzáadjuk a zöldborsót és a galuskát.

A galuskához a vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tojást, jól elkeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy kanállal szaggatható, kissé keményebb masszát kapjunk. teás vagy kávéskanállal a levesbe szaggatjuk.

A tejszínhez a levesléből keveset merve, összekeverve öntjük a leveshez és összeforraljuk.

Tálaláskor citrom levét adunk hozzá.

Jó étvágyat!