Tárkonyos palócleves recept

Hozzávalók:
- 30 dkg sertéslapocka
- 4 db krumpli
- 2 maroknyi zöldbab
- 4 evőkanál olaj
- 2 dl tejföl
- 2 sárgarépa
- 1 ek liszt
- 2 babérlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- pirospaprika
- só, bors, köménymag, tárkony (fűszerek ízlés szerint)
Elkészítése:
A húst nagyobb kockákra vágtam.
A felaprított hagymát megfonnyasztottam az olajon, hozzátettem a húst és nagy lángon pirítottam néhány percig.
Aztán megszórtam pirospaprikával, hozzáadtam az áttört fokhagymát, a babérlevelet és a köménymagot, majd mérsékelt tűzön, fedő alatt, saját levében puhára pároltam (ha elfőtte a levét, pótoljuk vízzel).
Amikor a hús puha lett, hozzáadtam a kockára vágott krumplit, a zöldbabot, karikára szelt répákat, felengedtem 2-3 l vízzel (amennyi levest szeretnénk), a tárkonnyal és puhára főztem mindent.
Ezután a liszttel elkevert tejföllel behabartam a levest. Végül csipetkét készítettem, a nálunk elmaradhatatlan nagytésztával!
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »