Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos palócleves recept

Tárkonyos palócleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg sertéslapocka
    • 4 db krumpli
    • 2 maroknyi zöldbab
    • 4 evőkanál olaj
    • 2 dl tejföl
    • 2 sárgarépa
    • 1 ek liszt
    • 2 babérlevél
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 szál fehérrépa
    • 1 fej vöröshagyma
    • pirospaprika
    • só, bors, köménymag, tárkony (fűszerek ízlés szerint)

    Elkészítése:

    A húst nagyobb kockákra vágtam.

    A felaprított hagymát megfonnyasztottam az olajon, hozzátettem a húst és nagy lángon pirítottam néhány percig.

    Aztán megszórtam pirospaprikával, hozzáadtam az áttört fokhagymát, a babérlevelet és a köménymagot, majd mérsékelt tűzön, fedő alatt, saját levében puhára pároltam (ha elfőtte a levét, pótoljuk vízzel).

    Amikor a hús puha lett, hozzáadtam a kockára vágott krumplit, a zöldbabot, karikára szelt répákat, felengedtem 2-3 l vízzel (amennyi levest szeretnénk), a tárkonnyal és puhára főztem mindent.

    Ezután a liszttel elkevert tejföllel behabartam a levest. Végül csipetkét készítettem, a nálunk elmaradhatatlan nagytésztával!

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá