Tárkonyos palócleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertéslapocka
  • 4 db krumpli
  • 2 maroknyi zöldbab
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 dl tejföl
  • 2 sárgarépa
  • 1 ek liszt
  • 2 babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • só, bors, köménymag, tárkony (fűszerek ízlés szerint)

Elkészítése:

A húst nagyobb kockákra vágtam.

A felaprított hagymát megfonnyasztottam az olajon, hozzátettem a húst és nagy lángon pirítottam néhány percig.

Aztán megszórtam pirospaprikával, hozzáadtam az áttört fokhagymát, a babérlevelet és a köménymagot, majd mérsékelt tűzön, fedő alatt, saját levében puhára pároltam (ha elfőtte a levét, pótoljuk vízzel).

Amikor a hús puha lett, hozzáadtam a kockára vágott krumplit, a zöldbabot, karikára szelt répákat, felengedtem 2-3 l vízzel (amennyi levest szeretnénk), a tárkonnyal és puhára főztem mindent.

Ezután a liszttel elkevert tejföllel behabartam a levest. Végül csipetkét készítettem, a nálunk elmaradhatatlan nagytésztával!

Jó étvágyat hozzá!