Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos halgombóc leves recept

Tárkonyos halgombóc leves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Leveshez:

    • 2 sárgarépa
    • 2 petrezselyemgyökér
    • 1 kisebb zeller
    • 1 fej vöröshagyma
    • 5 dkg vaj
    • 1 ek olaj
    • őrölt bors
    • tárkony
    • 1 citrom leve
    • 1 tk liszt
    • 2 dl tejföl
    • 1,5 l víz

    Halgombóchoz:

    • 50 dkg afrikai harcsafilé
    • 2 tk hal fűszerkeverék
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3-4 ek liszt

    Elkészítése:

    A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A zöldségeket szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerint.

    A vajat és az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.

    Ezután adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket, pároljuk pár percig, majd sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg ízlés szerint tárkonnyal, majd keverjük alaposan össze (én nem spóroltam a tárkonnyal). Ezután öntsük fel a vízzel, facsarjuk hozzá a citromlevet, majd főzzük a zöldségeket puhára.

    Közben készítsük el a halgombócot.

    A harcsafilét vágjuk fel kisebb kockákra, majd szórjuk meg a fűszerkeverékkel és hagyjuk legalább fél órát állni.

    Ezután kb 30 dkg halhúst daráljunk le vagy késes aprítóval pépesítsük. A maradék halhúst tegyük félre.

    A pépesített halhúst ezután szórjuk meg kevés sóval, adjuk hozzá a lisztet és a tojást, majd keverjük, gyúrjuk össze a masszát (ha túlságosan ragadna a kezünkhöz, akkor apránként keverjünk hozzá még lisztet).

    Ezután az összegyúrt masszából, nedves kézzel formázzunk ízlés szerinti méretű gombócokat.

    Amikor a zöldségek már puhára főttek, tegyük bele a levesbe az előzőleg félretett, kockákra vágott halhúst.

    A tejfölt keverjük simára a liszttel és egy merőkanálnyi levessel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk a forrásban lévő leveshez.

    Ezután helyezzük bele a halgombócokat, majd pár perc alatt főzzük puhára (várjuk meg még a gombócok feljönnek a leves tetejére, majd főzzük még 2-3 percig).

    Tálalás előtt merjük a levest a halgombóccal együtt tányérba, majd ízlés szerint szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá