Tárkonyos halgombóc leves recept

Hozzávalók:
Leveshez:
- 2 sárgarépa
- 2 petrezselyemgyökér
- 1 kisebb zeller
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 1 ek olaj
- só
- őrölt bors
- tárkony
- 1 citrom leve
- 1 tk liszt
- 2 dl tejföl
- 1,5 l víz
Halgombóchoz:
- 50 dkg afrikai harcsafilé
- 2 tk hal fűszerkeverék
- só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3-4 ek liszt
Elkészítése:
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A zöldségeket szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerint.
A vajat és az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket, pároljuk pár percig, majd sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg ízlés szerint tárkonnyal, majd keverjük alaposan össze (én nem spóroltam a tárkonnyal). Ezután öntsük fel a vízzel, facsarjuk hozzá a citromlevet, majd főzzük a zöldségeket puhára.
Közben készítsük el a halgombócot.
A harcsafilét vágjuk fel kisebb kockákra, majd szórjuk meg a fűszerkeverékkel és hagyjuk legalább fél órát állni.
Ezután kb 30 dkg halhúst daráljunk le vagy késes aprítóval pépesítsük. A maradék halhúst tegyük félre.
A pépesített halhúst ezután szórjuk meg kevés sóval, adjuk hozzá a lisztet és a tojást, majd keverjük, gyúrjuk össze a masszát (ha túlságosan ragadna a kezünkhöz, akkor apránként keverjünk hozzá még lisztet).
Ezután az összegyúrt masszából, nedves kézzel formázzunk ízlés szerinti méretű gombócokat.
Amikor a zöldségek már puhára főttek, tegyük bele a levesbe az előzőleg félretett, kockákra vágott halhúst.
A tejfölt keverjük simára a liszttel és egy merőkanálnyi levessel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk a forrásban lévő leveshez.
Ezután helyezzük bele a halgombócokat, majd pár perc alatt főzzük puhára (várjuk meg még a gombócok feljönnek a leves tetejére, majd főzzük még 2-3 percig).
Tálalás előtt merjük a levest a halgombóccal együtt tányérba, majd ízlés szerint szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »