Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos csirkeragu recept

Tárkonyos csirkeragu
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 szelet csirkemell filé
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4 derezd fokhagyma
    • karfiol
    • üveges zöldborsó
    • gomba
    • babkonzerv
    • 2 sárgarépa
    • 1 fehérrépa
    • 1 kisebb zellergumó
    • 1 fej karalábé
    • 1 tk pirospaprika
    • 1 tk tárkony
    • 1 kis pohár tejföl (150 g)
    • őrölt bors és só
    • leves recétolaj

    Elkészítése:

    Először is a hagymát és a zöldségeket felkockázzuk vagy csíkokra vágjuk.

    A húst apró kockákra vágjuk, miután megmostuk.

    A hagymát megpirítotjuk kevés olajon, ezután belerakjuk a zöldségeket és pároljuk.

    Később, mikor már majdnem puha minden, hozzáadjuk a gombákat, a zöldborsót és a babot, majd tovább főzzük.

    Mikor felforrt, ízlés szerint fűszerezzük és hozzáadjuk a karfiolt, amit rózsáira szedtünk főzés előtt.

    Miután minden puha, a tejfölt jól összekeverjük és belehabarjuk vele a levest és már csak addig főzzük, míg fel nem forr. Ekkor elzárjuk alatta a lángot és ha szükséges utánízesítünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá