Tárkonyos csirkeragu

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 szelet csirkemell filé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 derezd fokhagyma
  • karfiol
  • üveges zöldborsó
  • gomba
  • babkonzerv
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 kisebb zellergumó
  • 1 fej karalábé
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 tk tárkony
  • 1 kis pohár tejföl (150 g)
  • őrölt bors és só
  • leves recétolaj

Elkészítése:

Először is a hagymát és a zöldségeket felkockázzuk vagy csíkokra vágjuk.

A húst apró kockákra vágjuk, miután megmostuk.

A hagymát megpirítotjuk kevés olajon, ezután belerakjuk a zöldségeket és pároljuk.

Később, mikor már majdnem puha minden, hozzáadjuk a gombákat, a zöldborsót és a babot, majd tovább főzzük.

Mikor felforrt, ízlés szerint fűszerezzük és hozzáadjuk a karfiolt, amit rózsáira szedtünk főzés előtt.

Miután minden puha, a tejfölt jól összekeverjük és belehabarjuk vele a levest és már csak addig főzzük, míg fel nem forr. Ekkor elzárjuk alatta a lángot és ha szükséges utánízesítünk.