Tárkonyos csirkeragu leves recept

Hozzávalók:
- 2 csirkemellfilé
- 4 ek olívaolaj
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- pici gerezd karalábé
- pici gerezd zeller
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 dkg borsó
- 20 dkg gomba
- fél citrom leve
- 20 dkg gomba
- friss vagy szárított tárkony ízlés szerint
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
- bors
- 2 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 3 liter víz
Elkészítése:
A megtiszított és felaprított hagymát megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellfilét és fehéredésig pirítjuk.
Ekkor hozzáadjuk a megtisztított, felprított zöldségeket, felöntjük a vízzel és kb 30 perc alatt készre főzzük.
Amikor elkészült, a főzőtejszínben elkeverjük az étkezési keményítőt vagy lisztet, jól összekeverjük és behabarjuk vele a levest. Ízlés szerint adunk hozzá sót, borsot és tárkonyt.
Összeforraljuk és már kész is. Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk és citromlével meglocsoljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »