Tárkonyos csirkeragu leves recept

Hozzávalók:
- 2 csirkemellfilé
- 4 ek olívaolaj
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- pici gerezd karalábé
- pici gerezd zeller
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 dkg borsó
- 20 dkg gomba
- fél citrom leve
- 20 dkg gomba
- friss vagy szárított tárkony ízlés szerint
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
- bors
- 2 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 3 liter víz
Elkészítése:
A megtiszított és felaprított hagymát megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellfilét és fehéredésig pirítjuk.
Ekkor hozzáadjuk a megtisztított, felprított zöldségeket, felöntjük a vízzel és kb 30 perc alatt készre főzzük.
Amikor elkészült, a főzőtejszínben elkeverjük az étkezési keményítőt vagy lisztet, jól összekeverjük és behabarjuk vele a levest. Ízlés szerint adunk hozzá sót, borsot és tárkonyt.
Összeforraljuk és már kész is. Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk és citromlével meglocsoljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »