Tárkonyos csirkeragu leves recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 csirkemellfilé
- 4 ek olívaolaj
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- pici gerezd karalábé
- pici gerezd zeller
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 dkg borsó
- 20 dkg gomba
- fél citrom leve
- 20 dkg gomba
- friss vagy szárított tárkony ízlés szerint
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
- bors
- 2 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 3 liter víz
Elkészítése:
A megtiszított és felaprított hagymát megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellfilét és fehéredésig pirítjuk.
Ekkor hozzáadjuk a megtisztított, felprított zöldségeket, felöntjük a vízzel és kb 30 perc alatt készre főzzük.
Amikor elkészült, a főzőtejszínben elkeverjük az étkezési keményítőt vagy lisztet, jól összekeverjük és behabarjuk vele a levest. Ízlés szerint adunk hozzá sót, borsot és tárkonyt.
Összeforraljuk és már kész is. Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk és citromlével meglocsoljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.