Tárkonyos burgonyaleves recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- egy nagyobb fej vöröshagyma
- 4-5 szem burgonya
- főzőtejszín vagy tejföl (kis doboz tejföl kb 150 g- ennyi kell a tejszínből is, attól függ ki mennyire szereti sűrűn)
- ételízesítő
- só
- tárkony(esetleg répa)
- citrom
- egy liter víz
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk és megdinszteljük. Rádobjuk az apró kockára vágott burgonyát (répát) és felengedjük vízzel. Ízesítjük sóval, vegetával és puhára főzzük. Lehet így is hagyni de lehet turmixolni is. Tejszínnel dúsítjuk és a végén mehet bele a tárkony(a tárkonyt mindig az utolsó részletben adjuk az ételhez,mert elfő az íze) citromlével pikánssá tesszük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.