Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szabógallérleves recept

Szabógallérleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
  • 12-15 dkg liszt
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 közepes petrezselyemgyökér
  • 1 szelet zeller
  • bors
  • pirospaprika
  • 2 szál újhagyma
  • 1 db csiperke gomba
  • petrezselyemzöld, zellerzöld, metélőhagyma
  • 1 ek olaj
  • 2 dkg vaj

Elkészítése:

A tojással, liszttel, pici sóval tésztát gyúrunk, majd kinyújtjuk vékonyra (én a kész tésztának csak 1/3-át használtam fel, a másik részéből ravioli készült).

Egy evőkanál olajon és a vajon megdinszteljük az apróra hagymát, ráhintjük a petrezselyemzöldet, frissen őrölt borsot, sót és a reszelt gombát hozzáadjuk. Együtt pirítjuk, majd meghintjük paprikával.

A tésztára rákenjük a gombás masszát, szorosan feltekerjük és háromszög alakban felvágjuk.

1 liter zöldségalaplevet felforralunk, beletesszük a reszelt zöldségeket (lehet vágni is, ha úgy szeretjük) és a tésztát, majd készre főzzük.

Meghintjük gazdagon apróra vágott petrezselyemzölddel, zellerzölddel és metélőhagymával. Megkóstoljuk és, ha szükség ízesítjük.

Forrón kínáljuk.

Hozzáadom a receptfüzethez

Őket is nézd meg!

Szólj hozzá