Sörös sajtleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 ek olaj
- 1 szál angolzeller
- 1 közepes sárgarépa
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 dkg póréhagyma
- 1 ek étkezési keményítő
- 1 dl világos sör
- 1,5 dl tejszín
- 4,5 dl víz
- csipet szerecsendió
- 1 babérlevél
- késhegynyi cayenne bors
- 1 tk mustár
- 20 dkg cheddar sajt
- só, bors
Tálaláshoz:
- reszelt cheddar
- sültcsirke
- aprított petrezselyem
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk.
Az olajat egy nagyobb edényben felforrósítjuk, majd rátesszük a hagymát, répát és a zellert. Elkeverjük és rátesszük a póréhagymát és a zúzott fokhagymát, majd az egészet megdinszteljük.
Amikor a zöldségek összeestek, akkor rászórjuk a keményítőt, jól elkeverjük, majd felöntjük a tejszínnel és a sörrel.
Ha a leves felforrt, akkor botmixerrel pürésítjük és fűszerezzük babérlevéllel, szerecsendióval, cayenne borssal, sóval és a mustárral.
Felöntjük a vízzel és hozzáadjuk a sajtot, majd az egészet felforraljuk.
A levest felaprított sülthússal, reszelt sajttal és petrezselyemmel tálalhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »